Merhabalar, scrum master olarak toplantıların ve sprint etkinliklerinin vazgeçilmez başlangıcı olan, deneyimlediğim icebreaker yöntemlerini ilk içeriğim olarak paylaşmaktan mutluluk duyuyorum 🙂 Keyifli okumalar.
“Alıntıdır : bknz“
Merhabalar, scrum master olarak toplantıların ve sprint etkinliklerinin vazgeçilmez başlangıcı olan, deneyimlediğim icebreaker yöntemlerini ilk içeriğim olarak paylaşmaktan mutluluk duyuyorum 🙂 Keyifli okumalar.
“Alıntıdır : bknz“
Selamlar , Şimdilerde yeni kodlama dili öğrenmeye merak sardım ve bakalım nasıl zenginleştirilebiliyor ve kullanım alanları nelerde kullanabilirim şeklinde bir dizi araştırma yapıyorum. Karşıma en çok kullanılan dillerden biri olan Phyton çıktı. Basit seviyede kodlarla baslarken Vucüt kitle endeksi formülü yazayım dedim ve ortay çıkan kodu ve logic’i sizlerle paylaşmak istedim. Umarım birilerini faydalı olur… Yas=int(input(“Yaşınız?”))if Yas > 18: print(“Yaş ilerliyor,öncelikle yaşının tadını çıkarmalısın 🙂 “)elif Yas==18: print(“Gecis Donemindesin, öncelikle hayatı sorgulamasın…:-)”)else: print(“Bu orana bakmak için daha çok erken, ilerde nasıl olsa kilo alacaksın ama devam edelim :-)”)Boy=int(input(“Boyunuz?”))Kilo=int(input(“Kilonuz?”))Boy=Boy/100d=int(Kilo/(Boy*Boy))print(“Kitle Endeksiniz:”,d)if d >25 : print(“Yediklerine dikkat etmelisin,dostum :-)”)else: print(“Dikkatini koruduğun için tesekkur ederim,hep böyle formda kalırsın inş. amin :)”)
Pandemi süreci, herkesi ofislerini terk ederek evde çalışmaya zorladı. Şimdi ise bu durumun kısa vadeli bir uygulama olmayacağına dair işaretler var. Karantina sürecinde evden çalışmaya alışınca birçok iş alanı için ofise gitmenin pek de gerekmediği ortaya çıktı. Ofislerin önemi azaldı. Yine de evde çalışmanın mı yoksa ofise gitmenin mi daha verimli olduğu büyük bir soru işareti. Yalnızca Türkiye’de değil, bütün dünyada görüldü ki çalışma düzeni eskisi gibi devam etmeyecek. Bu sebeple şirketler kendilerini “yeni normal”e adapte ederken çalışma sistemlerinde bir dönüşüm arayışındalar. KPMG’nin “Covid-19 ile çalışma hayatındaki yeni uygulamalar” anketine göre; katılımcıların %72,5’i yapay zekâ, robot, otomasyon gibi araçlara geçişi hızlandırmayı yani dijitalleşmeyi en mühim öncelik olarak görüyor. %47,5, haftanın belirli günlerinde evden çalışılarak karma sistemin içinde yer almanın öncelikli olduğunu düşünüyor.